Luxe Penthouse

Duurzaam en groen wonen

Green at heart

Diep van binnen weten we dat de natuur goed voor ons is. Talloze wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dit. De voordelen zijn onmiskenbaar. Leven in het groen maakt ons energieker, gelukkiger en gezonder. Toch zijn we als mensheid ergens halverwege de geschiedenis massaal naar de stad getrokken en verloren we onze connectie met de natuur. Wij verlangen steeds meer naar een harmonieuze leefomgeving waarin mensen, natuur en technologie samengaan. Een plek waar alle aspecten van het leven samenkomen: wonen, werken, cultuur, vrije tijd, eten en drinken: Daarom is het de hoogste tijd voor Wonderwoods; twee groene torens in het hart van Utrecht!

Utrechtse Heuvelrug

Flora & Fauna

Wonderwoods is een Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug of beter gezegd een Zusterbos. De in totaal 1 hectare aan groen in en op de gevel van Wonderwoods is geïnspireerd op de vegetatie van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

De natuur op Wonderwoods bestaat uit circa 300 bomen, ongeveer 75.000 bloemen en struiken en 30 diersoorten. Jaarlijks zal dit ‘natuurgebied’ - ongeveer zo groot als een voetbalveld – minimaal 5.400 kilo CO2 opnemen en minimaal 41.400 kilo zuurstof genereren.
www.np-utrechtseheuvelrug.nl

Verticaal bos

Een hectare verticaal bos geïnspireerd op het glooiende landschap van het nabijgelegen Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, is de basis van het unieke concept van Wonderwoods. Ontdek uw plek in een wondere wereld vol flora en fauna. Ontspan, kom tot rust en geef u over aan het ritme van de natuur.

Dierenrijk

Wonderwoods brengt zo’n 30 verschillende soorten diersoorten – waaronder vogels, bijen en vlinders – terug naar de stad. Wonderwoods vindt dit belangrijk, want de aantallen dalen al jaren. Met de nieuwe natuur op en in de gebouwen verwelkomen we niet alleen dagelijks gevederde vogelvrienden als bezoekers, sommigen blijven ook in en op Wonderwoods. Op het dak van de hogere toren komt een nestkast voor slechtvalken - ’s werelds snelste dier. Een bijenhotel zorgt voor een regelmatige toevoer van verse biologische honing. Om dieren nog meer te verleiden bij ons in de stad te komen wonen, zorgen we ook voor mus-, gierzwaluw- en vleermuiskasten.

Ecosysteem

Waterreservoirs verspreid over de daken van de torens vangen regenwater op om de planten te koelen en te voeden. Wanneer ze vol zijn - de niveaus worden bewaakt met behulp van slimme stroomregeling - zal het regenwater zachtjes naar een lager dakoppervlak stromen. Overtollig water wordt opgeslagen in een enorm reservoir in de parkeergarage, klaar voor de volgende bewatering. In de Education Hub, wordt uitleg gegeven over het unieke ecosysteem van Wonderwoods.

hoveniers en klimmers ineen

Flying gardeners

Alle bomen, planten, bloemen en struiken (van uw woning) worden bewaterd met een innovatief irrigatiesysteem. Elke vier maanden worden het verticale bos en de daktuinen van Wonderwoods onderhouden door flying gardeners. Deze stoere hoveniers hangen aan een touw aan de rand van het dak, en dalen abseilend af door van balkon naar balkon te springen.